Nimic nu este mai groaznic decât o durere sâcâitoare, care tot apare în momente nepotrivite și care nu trece decât temporar sau parțial. Deși durerea are un rol important în mecanismele de apărare ale organismului, atunci când aceasta devine cronică, ai nevoie de remedii sigure de utilizat pe termen lung, care să nu-ți pună sănătatea în pericol! Află tot ceea ce trebuie să știi despre durerea cronică, de la cauze și simptome până la cele mai eficiente metode de tratament de la specialiștii în naturopatie de la Natura Studio!

Ce este durerea cronică?

Toată lumea experimentează o formă sau alta de durere fizică la un moment dat. De exemplu, când te tai la deget, durerea este modul în care corpul tău îți dă un semnal de alarmă, spunându-ți că ceva nu este în regulă. De obicei, odată ce factorul declanșator a dispărut, dispare și durerea.

Durerea cronică este însă diferită. Aceasta continuă se se resimtă săptămâni, luni sau chiar ani de la momentul leziunii. Medicii definesc adesea durerea cronică ca fiind orice durere care persistă peste 3-6 luni sau chiar mai mult, perioadă care depășește timpul necesar în mod normal pentru vindecarea unui traumatism.

Durerea cronică este o problemă la nivel mondial și afectează 1 din 5 persoane. Poate influența negativ calitatea vieții de zi cu zi, puterea de muncă și chiar sănătatea mintală. Durerea cronică te poate împiedica să faci lucrurile pe care ți le dorești, fapt ce determină apariția frustrării, anxietății și a deprimării. Iată de ce este extrem de important să se identifice cauzele și simptomele durerii cronice, pentru a ști care este cel mai eficient tratament.

Care sunt cauzele și simptomele durerii cronice?

Atunci când suferi o leziune, nervii transmit un semnal de alarmă corpului cu privire la disfuncția existentă, cu scopul de a activa instinctul de autoconservare. Când acest avertisment este perceput continuu de creier, durerea devine cronică.

Uneori, durerea cronică se poate declanșa fără o cauză evidentă. Însă în majoritatea cazurilor, aceasta debutează ca urmare a unui traumatism sever, în urma căruia organismul nu a reușit să se recupereze complet. O altă cauză ar putea fi o afecțiune cronică de sănătate, care nu poate fi tratată definitiv.

Cele mai comune cauze ale durerii cronice includ:

Artrita și problemele articulare

Durerile de spate cauzate de afecțiuni toracale, cervicale sau lombare, cum ar fi hernia de disc

Rupturi, fracturi, întinderi musculare și entorse

Migrenele și alte dureri de cap

Leziuni repetate care pun presiune pe o anumită zonă a corpului

Infecții

Fibromialgia, o afecțiune care se manifestă prin dureri musculare răspândite în tot corpul

Afectări ale nervilor

Durerea cronică poate varia de la ușoară la severă, devenind copleșitoare. Poate fi continuă, pesistând zi după zi sau poate fi episodică. De asemenea, durerea cronică se poate resimți ca:

Durere sâcâitoare

Tremor

Rigiditate corporală

Senzație de junghi, arsură sau usturime

Oboseală cronică

Lipsa apetitului

Insomnie și alte probleme cu somnul

Schimbări bruște de dispoziție (anxietate, iritabilitate, teamă, depresie)

Senzație de slăbiciune

Lipsă de energie

Ce suplimente naturale există pentru durerea cronică?

De ce suplimente și remedii naturale? Pentru că în cazul durerii cronice, analgezicele pot să nu reprezinte cea mai fericită soluție din cauza efectelor secundare nocive pe termen lung.

O metodă sigură de a controla durerea cronică pe termen lung este adoptarea unui stil de viață sănătos, caracterizat prin mișcare fizică regulată și o dietă alimentară echilibrată. Deseori, sedentarismul poate agrava durerea cronică. Iată de ce plimbările ușoare și exercițiile fizice în aer liber (mersul rapid sau agale, mersul pe bicicletă) sunt recomandate pentru ameliorarea durerii cronice. Nu este un secret faptul că sportul determină producția de endorfine, hormoni cu efect analgezic, esențiali pentru starea de bine a organismului.

Din păcate, durerea cronică poate afecta și persoanele cu un stil de viață sănătos, așadar reprezintă doar un pas către o viață fără dureri. De aceea, există suplimente naturale care acționează împotriva durerii cronice fără să afecteze sănătatea. Iată câteva dintre acestea: 

Curcuma, cunoscută și ca turmeric, este o plantă înrudită cu ghimbirul și își are originile în nordul Australiei și sudul Asiei. În India, curcuma este folosită de peste 4000 de ani datorită proprietăților sale terapeutice pentru combaterea inflamației și ameliorarea durerii cronice asociate problemelor cu articulațiile. Și în prezent, curcuma este folosită pentru a condimenta preparatele culinare, dar și ca supliment alimentar sub formă de ceai sau capsule.

Uleiul de pește este cunoscut și el pentru proprietățile sale antiinflamatorii, inflamația fiind un factor declanșator al durerii cronice. Datorită conținutului ridicat de acizi grași esențiali Omega 3, uleiul de pește este folosit în scopuri medicinale încă din anul 230 d.Hr., în special ca remediu pentru afecțiunile reumatice. De asemenea, uleiul de pește menține sănătatea sistemului nervos și cardiovascular și facilitează pierderea kilogramelor în plus.

Tămâia este o rășină extrasă din copacii care aparțin speciei Boswellia, cea mai cunoscută fiind Boswellia Serrata. Studiile clinice arată că acizii boswellici din tămâie au proprietăți antiinflamatorii și analgezice atât de puternice încât concurează cu antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS). Însă o diferență crucială între cele două este că spre deosebire de analgezice, care pot produce efecte secundare grave asupra sănătății, tămâia este sigură de utilizat pe termen lung.

Întrucât acționează ca un agent antiinflamator puternic, tămâia este un calmant eficient pentru durerea cronică, mai ales pentru cea asociată osteoartritei și artritei reumatoide. Tămâia ameliorează durerea de genunchi, durerile de spate, migrenele și durerile articulare, reducând inflamația locală. De asemenea, este utilizată pentru ameliorarea simptomelor astmului bronșic, inhibând producția de leucotriene, responsabile de alergii și bronhospasm.

Spre deosebire de antiinflamatoarele nesteroidiene care pot provoca ulcerație gastrică și arsuri stomacale, tămâia protejează sistemul gastro-intestinal, fiind eficientă în tratamentul colitei ulcerative și a bolii Crohn.

Smirna este și aceasta un calmant natural pentru durere. Proprietățile sale antiinflamatoare protejează organismul împotriva dezvoltării bolilor cronice. Administrată sub formă de unguent, smirna aplicată local calmează și ameliorează durerea cronică și umflăturile de la nivelul articulațiilor. De asemenea, gelul calmant cu smirnă facilitează vindecarea mai rapidă a  infecțiilor și rănilor de la nivelul pielii.

Pentru a beneficia din plin de efectele calmante al extractului de tămâie și smirnă, ai nevoie de formula Renarthro Forte! Gelul răcoritor Renarthro Ice-Gel este unguentul ideal pentru a ameliora durerea articulațiilor și a mușchilor, pentru a reduce inflamația și umflarea și pentru a stimula circulația sângelui la nivelul membrelor.

Renarthro Ice Gel calmează rapid durerea cronică din zona cervicală (gât și umeri) precum și durerile resimțite la nivelul brațelor și picioarelor, prin terapia  prin răcire. Ca regulă generală, se folosește terapia prin răcire cu ice gel pentru leziuni acute sau durere, dar și pentru inflamație și umflare, în timp ce terapia prin căldură este benefică pentru dureri sau rigiditate musculară.

Veninul de viperă este un analgezic natural deosebit de puternic, reușind să calmeze durerea cronică mai eficient și mai rapid ca morfina. Veninul de viperă “îți ia durerea cu mâna” la propriu, acționând rapid asupra zonei dureroase datorită unor proteine-minune din compoziția sa care vizează receptorii responsabili cu percepția durerii.

Utilizat sub formă de cremă sau gel pentru masaj, veninul de viperă dilată porii, penetrează pielea și calmează instantaneu chiar și cea mai supărătoare durere.

Dacă și tu îți dorești să scapi de chinul durerilor cronice de spate, de oase, de coloană, de genunchi, de durerile reumatice, cervicale, chiar și de durerile post-traumatice, gelul și cremele cu venin de viperă cu compus tripeptidic cu spectru complet te pot ajuta să ai o viață fără durere!

Nu știi încă care dintre aceste suplimente naturale pentru calmarea durerii cronice ți se potrivește? Află mai multe detalii de la unul dintre specialiștii noștri! Sună-ne la ☎️031.005.1375 sau scrie-ne la office@naturastudio.ro.