Te doare nu de ieri de azi, ci de zile în șir și nu trece orice ai face? Te-ai săturat de ibuprofen sau algocalmin și nu mai suporți să iei medicamente degeaba? Analgezicele sunt utile pentru câteva zile, însă pentru durerile persistente și recurente, pentru durerile cronice este nevoie de ceva care să elimine inflamația și să reducă durerea fără să îți afecteze în mod negativ sănătatea.

Dacă ești în căutarea unor analgezice naturale, care să calmeze durerea rapid și eficient și care să poată fi administrate pe termen lung fără efecte secundare, ești în locul potrivit! Oferă-i organismului o pauză și încearcă două dintre cele mai puternice analgezice naturale și află cum poți profita la maxim de beneficiile acestora!

Tămâia (Boswellia Serrata), remediu natural pentru durere

Boswellia, cunoscută și sub numele de tămâie indiană, provine din arborele exotic numit Boswellia Serrata, originar din India, Africa și Orientul Mijlociu. Tămâia este un excelent calmant natural pentru durere, fiind folosită de peste 5000 de ani în medicina orientală pentru a trata diverse probleme de sănătate precum artrita, febra și bolile de inimă. Datorită proprietățile sale antiinflamatorii remarcabile, tămâia este renumită peste tot în lume ca fiind un remediu eficient pentru ameliorarea durerii și reducerea inflamației.

remediu natural durere

Deși este similară cu alte plante medicinale în ceea ce privește mecanismele de acțiune, tămâia este un analgezic natural mult mai puternic, chiar mai puternic decât turmericul.

Beneficiile analgezice și antiinflamatorii ale tămâiei se datorează, în principal, aciziilor boswellici și terpenelor, compuși antioxidanți cu miros puternic, care se regăsesc și în citrice, eucalipt, mentă și alte plante.

Studiile arată că acizii boswellici din extractul de tămâie funcționează prin inhibarea sintezei unei enzime pro-inflamatorii specifice numite 5-lipoxigenaza (5-LO). Datorită acestei proprietăți, tămâia poate elimina mai eficient durerea și inflamația și poate fi utilizată în tratarea mai multor afecțiuni afecțiuni, printre care:

Artrita reumatoidă și Osteoartrita

Numeroase studii de laborator au confirmat acțiunea antiinflamatoare a tămăiei asupra bolilor degenerative precum artrita reumatoidă și osteoartrita. S-a dovedit astfel că extractul de Boswellia Serrata calmează durerile acute și îmbunătățește mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor, reducând inflamația locală asociată artritei și osteoartritei.

Conform cercetătorilor, extractul de tămâie reduce simptomele artritei cu 45-67% comparativ cu analgezicele AINS eliberate pe bază de prescripție medicală, care reduc doar 35% din inflamație.

Este deosebit de utilă în tratarea osteoporozei localizată la nivelul genunchiului, reducând semnificativ durerea de articulații din timpul mersului și durerile de oase apărute o dată cu modificările meteorologice.

Spre deosebire de alte plante medicinale al căror efect se simte după multe săptămâni de administrare, tămâia are acțiune rapidă, reducând durerea și îmbunătățind funcțiile articulațiilor în doar 7 zile. 

Boala inflamatorie intestinală

Datorită efectelor sale antiinflamatorii și analgezice puternice, extractul de tămâie este eficient în tratarea bolilor inflamatorii intestinale, inclusiv a bolii Crohn și a colitei ulcerative. Studiile au arătat că Boswellia Serrata poate îmbunătăți sănătatea gastro-intestinală prin menținerea activității imune la nivelul tractului digestiv, oferind protecție antioxidantă și reducând inflamația.

Astmul bronșic

Extractul de Boswellia este folosit adesea pentru a trata pe cale naturală mai multe afecțiuni ale sistemului respirator, inclusiv tusea, bronșita și tulburările de respirație. Studii recente arată că acizii boswellici din tămâie modulează procesul inflamator care determină astmul bronșic și astfel, administrarea suplimentelor pe bază de tămâie poate reduce durata și frecvența crizelor de astm.

Afecțiuni oncologice

Este demonstrat că acizii boswelici din extractul de tămâie pot inhiba dezvoltarea tumorilor cancerigene. Aceștia pot preveni modificările ADN-ului și pot induce apaptoza (moartea celulară) a celulelor canceroase.

De asemenea, triterpenoizii din Boswellia au și aceștia proprietăți  antitumorale, tămâia fiind astfel considerată un aliat în lupta împotriva diferitelor tipuri de cancer - cancer pancreatic, cancer de prostată, cancer mamar, pulmonar, ovarian, etc.

În afară de faptul că stopează inflamația și elimină durerea, tămâia mai are următoarele beneficii:

✅încetinește procesul de degenerare a articulațiilor și cartilajelor,

✅facilitează mobilitatea articulațiilor fără durere și fără rigiditate,

✅este un remediu natural pentru bolile articulare cronice.

Smirna (Mirul) – remediu natural împotriva durerii

Smirna sau mirul este o rășină uscată de culoare maro-roșiatică extrasă dintr-un copac originar din nord-estul Africii și sud-vestul Asiei. Prin distilare cu abur se formează uleiul esențial de smirnă care are culoarea chihlimbarului și un miros specific, pământiu.

Mirul a fost folosit mult timp în medicina ayurvedică și în medicina tradițională chinezească. De curând, tot mai mulți oamenii de ștință au remarcat beneficiile uleiului de smirnă pentru ameliorarea durerii, tratarea infecțiilor și vindecarea unor răni ale pielii.

remediu natural durere

Uleiul de smirnă a fost folosit pentru efectele sale antimicrobiene cu mult timp înainte ca oamenii de știință să descopere că microbii provoacă boli contagioase.

Egiptenii din Antichitate foloseau smirna și alte uleiuri esențiale pentru îmbălsămare, deoarece acestea nu doar că ofereau un miros frumos, ci asigurau o descompunere mai lentă a trupurilor neînsuflețite. Acest lucru se datorează faptului că uleiul de smirnă omoară bacteriile dăunătoare și microbii.

În plus, în vremurile biblice, smirna în combinație cu tămâia arsă erau folosite în lăcașurile de cult pentru a ajuta la purificarea aerului și pentru a preveni răspândirea bolilor contagioase, inclusiv a celor cauzate de bacterii.

Un studiu recent a demonstrat că arderea smirnei și tămâiei reduce numărul de bacterii din aer cu 68%. Smirna elimină direct bacteriile și în același timp stimulează sistemul imunitar să producă mai multe celule albe în sânge, care la rândul lor, luptă împotriva infecțiilor.

Mai mult decât atât, studii de laborator au arătat că smirna are efecte puternice împotriva mai multor bacterii infecțioase, inclusiv unele rezistente la medicamente, chiar și la antibiotice.

Datorită proprietăților sale antimicrobiene, smirna este eficientă și în tratarea infecțiilor orale și a inflamației gingiilor, calmând durerea cauzată de leziunile bucale.

Smirna conține compuși vegetali care interacționează cu receptorii opioizi responsabili de percepția durerii și semnalează creierului că nu mai există durere.

Astfel, durerea este ameliorată rapid, iar starea de bine revine. De asemenea, smirna inhibă producția substanțelor chimice inflamatorii care provoacă durerea. Datorită proprietăților sale împotriva durerii și inflamației, smirna este considerată la fel ca și tămâia, un analgezic natural deosebit de puternic și eficient.

În afară de faptul că este un puternic analgezic, smirna mai are și următoarele beneficii:

✅calmează și ameliorează umflăturile;

✅calmează durerile menstruale;

✅este un tratament naturist pentru boli inflamatorii precum artrita reumatoidă;

✅blochează acțiunea enzimelor implicate în degenerarea cartilajelor;

✅facilitează vindecarea rapidă a infecțiilor și rănilor cutanate;

✅remediu pentru durerea în gât și răceală.

Formula analgezică Renarthro: tămâie și smirnă într-o singură capsulă

Durerea este supărătoare și credem că nimeni nu trebuie să trăiască în durere fizică. Formula Renarthro se bazează pe combinarea beneficiilor dovedite clinic dintre extractul de Boswellia Serrata și extractul de smirnă, totul într-o singură capsulă.

Renarthro este remediul de bază de care ai nevoie atunci când durerile articulare, musculare, reumatice, dar și durerile menstruale sau migrenele te împiedică să îți pui planurile în acțiune sau să te bucuri de viață.

Combinația unică de smirnă și tâmăie îmbogățită cu proteina lactică din colostru bovin asigură ameliorarea rapidă a durerilor acute, având un puternic efect analgezic și antiinflamator. Formula Renarthro sub formă de miere sau capsule reduce inflamația localizată la nivelul oaselor, articulațiilor, cartilajelor și mușchilor, fiind mai mult decât eficientă în tratarea artritei reumatoide, gonartrozei, osteoporozei și a altor boli degenerative.

Ingredientele 100% naturale ale Renarthro capsule îl transformă într-un supliment alimentar sigur de utilizat pe termen lung, fără să simți pe pielea ta efectele adverse ale antiinflamatoarelor nesteroidine sau a altor analgezice. Acest fapt este demonstrat și de Institutul Național pentru Bioresurse Alimentare din România care a verificat și avizat produsele Renarthro.

Mierea Renarthro, cel mai dulce analgezic natural

Pentru cei care nu suportă curele cu capsule și vor un remediu în care să nu simtă nici un gust în afară de cel dulce, mierea curativă Renarthro este tot ceea ce au nevoie.

La fel ca formula Renarthro sub formă de capsule, rețeta mierii Renarthro este bazată, pe lângă beneficiile bine-cunoscute ale mierii pure de albine, pe același mix între extractul de smirnă și de tămâie, îmbogățit cu lactoferină. O singură linguriță de miere Renarthro pe zi este suficientă pentru a-și face efectul, care începe să apară după doar 5 zile de administrare!

De asemenea, mierea Renarthro este o sursă importantă de antioxidanți, are proprietăți antiseptice, accelerează procesul de vindecare a rănilor, calmează iritațiile și durerile în gât și favorizează digestia, accelerând metabolismul.

Sună prea frumos pentru a fi adevărat? Încearcă și tu pachetul complet Renarthro – capsule și miere curativă – și luptă împotriva durerii eficient și rapid cu ajutorul analgezicelor naturale! Pentru mai multe detalii, poți discuta cu unul dintre specialiștii noștri la: ☎️031.005.1375!