Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât degradarea articulațiilor este mai accentuată, însă acest lucru nu se întâmplă numai la persoanele în vârstă. Chiar și tinerii acuză dureri ale articulațiilor, cauza principală fiind stilul de viață nesănătos.

Pentru degradarea articulațiilor sunt responsabili o mulțime de factori. Spre exemplu, mișcări efectuate greșit, diferite procese inflamatorii, căratul unor greutăți prea mari sau în mod eronat, accidentele, dar și obezitatea, toate contribuie la apariția durerilor de articulații.

Recomandari pentru articulațiile sănătoase

  1. Alimentația echilibrată. Pentru a ne menține articulațiile sănătoase, ideal ar fi să consumăm zilnic alimente precum lactatele, care sunt bogate în vitamina D, calciu și fosfor. De asemenea, este indicat și consumul de pește gras, precum macroul, somonul și/sau heringul. Peștele gras conține Omega-3, acizi grași care favorizează absorbția calciului și care are un puternic rol antiinflamator. De asemenea, o dietă bogată în legume și fructe asigură organismului o gamă largă de nutrienți.
  1. Mișcare constantă. Persoanele sedentare se confruntă cu o degradare mai rapidă a articulațiilor, comparativ cu cele care fac sport. Este cert că auzim peste tot că pentru o viață sănătoară avem nevoie să facem mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Acest lucru ar trebui să ne pună puțin pe gânduri. Desigur, asta nu înseamnă că ar trebui să facem cu toții sport de performanță sau să mergem la sala de fitness, ci pur și simplu să ieșim și să ne plimbăm să mergem pe jos măcar o parte din traseul pe care îl parcurgem până la serviciu. Un efort ușor spre mediu este capabil să prelungească și să îmbunătățească sănătatea articulațiilor. Cu toate acestea, sportul trebuie practicat corect. Trebuie evitate mișcările bruște sau exagerate. Din păcate, unele exerciții efectuate greșit fac mai mult rău decât bine și pot cauza uzura prematură a articulațiilor.
  2. Greutate corporală în limite normale. Un stil de viață sănătos completat de puțină mișcare sunt secretul unei greutăți corporale normale, ceea ce mai înseamnă și o presiune mai mică asupra articulațiilor. Obezitatea este unul dintre factorii principali de risc pentru degradarea articulațiilor. Aceasta poate cauza artrita genunchiului atât la bărbați, cât și în cazul femeilor. Potrivit statisticilor, femeile supraponderale au un risc de 4 ori mai mare de a face artrită a genunchiului, iar bărbații obezi de 5 ori mai mare față de o persoană cu o greutate normală. Fiecare kilogram în plus contează și de aceea este importantă păstrarea unei greutăți normale, indiferent de vârstă.
  3. Echipament/Încălțăminte adecvată. Durerilor articulare pot fi cauzate și de purtarea unei încălțăminte neadecvate, care solicită oasele și articulațiile. Oricât mult v-ar plăcea o pereche de pantofi, dacă aceasta nu este potrivită pentru mersul pe distanțe mari, mai bine renunțați să o purtați atunci când mergeți mult pe jos sau când trebuie să stați în picioare pentru o perioadă mai îndelungată. Doamnelor și domnișoarelor nu le este recomandat să stea mult timp încalțate cu pantofi sau sandale cu toc. Acestea pot duce, in timp, la modificarea posturii corpului. Mai mult, pot duce la aparitia timpurie a osteoartritei.

De asemenea, atunci când vorbim despre muncitorii care lucrează cu greutăți, purtarea echipamentului potrivit ar trebui să fie un aspect absolut firesc, pentru că sănătatea trebuie să reprezinte întotdeauna o prioritate.

  1. Suplimente alimentare. Un stil de viață sănătos implică, pe lângă o dieta echilibrată și miscare constantă, și un mic ajutor acordat organismului. Există o multitudine de suplimentele alimentare care pot fi o opțiune bună, mai ales că putem reacționa diferit la ele, în funcție de nevoile organismului nostru. Alegeți suplimente de calitate, cu concentrație mare sau maximă, de la producători care au efectuat studii clinice cu rezultate dovedite în ameliorarea durerilor și a rigidității articulațiilor.

Pentru cei care nu au aflat încă de formula Renarthro, există în România gama Renarthro, o serie de produse care au efect în ceea ce privește ameliorarea rapidă a durerii, care reduc inflamațiile și păstrează sănătatea articulațiilor pe termen lung. Produs care te pune, la propriu, pe picioare.

De ce Renarthro?

  • Acționează rapid. Datorită compușilor săi unici, tratamentul cu Renarthro are efecte pozitive în câteva zile, comparativ cu alte produse, inclusiv cu alte medicamente sau suplimente precum MSM, sulfatul de glucozamină sau condroitina.
  • Formulă inovatoare. Nu vorbim doar despre o combinație de ingrediente naturale, ci este un mix prin care fiecare ingredient își potențează eficacitatea, pentru a simți rapid efectele benefice ale tratamentului. Mierea Renarthro, de exemplu, combină acțiunea antiinflamatoare a mierii cu tămâia, smirna și colostrul, pentru o absorbție rapidă de către organism și ameliorarea imediată a durerii.
  • Remediu naturist brevetat. Renarthro este rezultatul ultimelor cercetări în domeniu. Medicina populară a folosit timp de secole puterea vindecătoare a rășinelor aromatice, tămâia și smirna, pentru a trata diverse boli inflamatorii cronice. Renarthro este un remediu naturist brevetat pentru sănătatea articulaților, care acționează împotriva durerilor reumatice și a inflamațiilor de la nivelul articulaț
  • Tratament sigur. Renarthro conține ingrediente hipoalergenice, comparativ cu alte produse. De asemenea, nu are efecte secundare nocive asupra organismului. Ba mai mult decât atât, te ajută să îți redobândești mobilitatea și tratează afecțiuni precum osteoporoza, guta, gonartroza, lupus sau reumatismul.

Profită de ofertele Renarthro și bucură-te de articulații sănătoase, flexibile, de libertate de mișcare. Uită de durerile articulare cu Renarthro!