Cu toții suferim din cauza virozelor sau a răcelilor care ne atacă imunitatea, mai ales la schimbarea anotimpurilor, când există modificări bruște de temperatură.

Când vine vorba de prevenirea gripei, unii optează pentru diverse remedii naturiste sau chiar pentru vaccinul antigripal. Bebelușii și copiii mici sunt cei mai expuși, dar nici restul familiei nu este la adăpost de o eventuală răceală în sezonul rece.

Ce afectează imunitatea?

S-a descoperit faptul că imunitatea pornește din intestinul subțire. Sănătatea sistemului digestiv este extrem de importantă deoarece 8 din 10 persoane, indiferent de vârstă, suferă de o formă a sindromului intestinului permeabil sau așa-numitul leaky gut syndrome.

Un intestin subțire permeabil poate contribui la sensibilizarea organismului care e mai susceptibil la viroze. De exemplu, știați că 70% din serotonină (hormonul fericirii) se produce în intestin? În plus, acest sindrom poate provoca o varietate de afecțiuni care variază de la diverse alergii la inflamații, boli autoimune și alte probleme de sănătate.

În ultimii ani, oamenii de știință au început să studieze și să înțeleagă efectele pe care stilul nostru de viață și dieta alimentară le au asupra sănătății noastre, în special asupra intestinului subțire. Cum aproape 80% din populație prezintă o anumită formă de sindrom de intestin permeabil, se pare că putem beneficia cu toții de îmbunătățirea stilului nostru de viață și de alegerile alimentare mai sănătoase.

În ultimii ani, oamenii de știință au început să studieze și să înțeleagă efectele pe care stilul nostru de viață și dieta alimentară le au asupra sănătății noastre, în special asupra intestinului subțire. Cum aproape 80% din populație prezintă o anumită formă de sindrom de intestin permeabil, se pare că putem beneficia cu toții de îmbunătățirea stilului nostru de viață și de alegerile alimentare mai sănătoase.

Cea mai mare parte din absorbția nutrițională are loc în intestin, iar acest lucru permite organismului să lupte împotriva infecțiilor și a bolilor. Un intestin sănătos are pereții celulari intacți, cu legături foarte strânse. Există suficient spațiu între celulele intestinale pentru a permite nutrienților să intre în sângele nostru. Mulți factori care contribuie la inflamatia intestinelor - stresul, toxinele, medicamentele și desigur agenții patogeni, toate contribuie la dărâmarea acestei bariere fragile.

Factorii patogeni produc inflamația intestinelor, fapt ce are ca și efect permeabilizarea intestinului. Atunci când spațiile dintre celulele intestinale nu mai sunt suficient de strânse, acest lucru permite toxinelor, virușilor și microbilor să intre în sânge și să provoace o gamă largă de reacții autoimune. Sindromul intestinului permeabil poate afecta afecta întregul corp, de la probleme tiroidiene până la dureri articulare, simptome de răceală și gripă, precum și dezvoltarea de alergii.

Iată cele mai comune semnale posibile care pot indica faptul că suferiți de sindromul intestinului permeabil:

  • urechi foarte roșii sau erupții inexplicabile pe corp, în special în zona gurii și a obrajilor,
  • probleme digestive recurente, cum ar fi constipația sau diareea,
  • boli autoimune (diabet, artrita reumatiodă,boala Celiacă, boala Cohn),
  • simptome alergice precum inflamarea mucoaselor nazale, strănut, mâncărime,
  • creșterea în greutate,
  • schimbări bruște de dispoziție,
  • probleme de concentrare.

Cum afectează un intestin permeabil organismul și rolul său în scăderea imunității?

Un intestin subțire sănătos are o acoperire asemănătoare cu degetele numită "villi", care este responsabilă pentru absorbția și distribuirea simultană a nutrienților în vasele de sânge și care elimina toxinele și a alte microorganisme dăunătoare.

Sindromul intestinului permeabil este cauzat de aceste vilii care încep să se despartă și să devină permeabile. Permeabilitatea înseamnă că proteinele, agenții patogeni și toxinele digerate parțial ajung în fluxul sanguin și provoacă inflamații sistemice, fapt ce duce la tot felul de probleme care afectează sănătatea. Atunci când organismul nu primește o nutriție optimă devine mai susceptibil la răceli, viroze și alergeni.

Cercetătorii au descoperit că ne naștem cu toții cu acest sindrom. Intestinul permeabil îi permite bebelușului să absoarbă substanțele nutritive atâta timp cât este în uter și apoi după naștere, când mama produce colostru matern în primele 3-4 zile de viață. Colostrul matern contribuie la vindecarea permeabilității intestinului nou-născutului.

Colostrul este cunoscut sub numele de "primul lapte", pentru simplul motiv că acesta furnizează copilului substanțe hrănitoare și îi întărește imunitatea. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, din cauza poluării, a toxinelor și a alimentației necorespunzătoare, permeabilitatea intestinului poate reapărea.

Un studiu recent despre prevenirea episoadelor de gripă care compară colostrul bovin cu vaccinarea antigripală la pacienții cu risc cardiovascular sănătoși, dar și cu risc crescut, a constatat că persoanele care au luat colostru oral pe o perioadă de 2 luni au fost de 3 ori mai puțin susceptibile de a contracta gripa față de cele care a primit vaccinul antigripal.

Există peste 100 de componente bioactive în colostru, dar există 3 care sunt foarte importante atunci când vine vorba despre o imunitate de fier. Colostrul conține în mod natural factorul de creștere epitelial (EGF), care reface daunele intestinale. Colostrul oferă, de asemenea, o sursă bogată de PRP (polipeptide), imunoglobulina G(IgG) care repară intestinul la un nivel mai sistemic prin reglarea citokinelor proinflamatorii. Când aceste citokine sunt echilibrate, polipeptidelor li se permite să reducă cu ușurință inflamația din intestin care a provocat permeabilitatea intestinală. Un alt beneficiu al suplimentării cu IgG-uri este faptul că acestea distrug bacteriile nocive care contribuie puternic la crearea sindromului de intestin permeabil.

Comunitatea știintifică a inceput sa publice diferite studii care analizează importanța adăugării de colostru în dietă, atât pentru a lupta împotriva gripei și optimizarea absorbției nutriționale. Academia Americană de Pediatrie, de exemplu, recomandă imunizarea sezonieră pentru toți copiii cu vârsta de peste 6 luni.

Colostrul, vaccinul antigripal natural

Anticorpii și alte componente bioactive din colostrul bovin oferă proteine ​​de calitate și cresc imunitatea prin stimularea refacerii sănătății intestinului. Practic, colostrul ajută organismul în mod natural, să se ajute singur!

De asemenea, suplimentele de colostru au fost legate de creșterea performanțelor sportive la sportivii amatori și profesioniști. De aceea, multe companii care produc suplimente pentru sportivi au introdus în gama de produse și colostrul bovin.

Cu o concentrație dublă față de celelate produse de pe piață Colostrum de la Farmavita a fost ales de Natura Studio pentru că oferă peste 35% imunoglobuline, un colostru bovin de calitate, procesat conform celor mai înalte standarde.

Conform numeroaselor studii efectuate privind beneficiile colostrului, durează în medie 6 săptămâni pentru a vindeca inflamațiile din mucoasa intestinală și încă 2 pentru a începe să simți beneficiile de absorbție a nutrienților și stimularea sistemului imunitar. Mai jos puteți vedea o analiză microscopică înainte și după prin compararea villiilor intestinului subțire după suplimentarea cu Colostrum timp de 6 săptămâni.

Protejați-vă familia de gripă și viroze prin adăugarea în alimentație a unui supliment de colostru de calitate!