Într-un studiu de referință, 8 din 10 persoane suferinde au beneficiat de o îmbunătățire a stării lor prin suplimentarea cu un remediu natural ce conține o proteina care stimulează sistemul imunutar. Studiul a parcurs 3 decenii și a fost numit studiul Ohio. Mai mult de 8.000 de persoane au participat la Studiul de la Ohio și la studii ulterioare.

Toți participanții au avut leziuni articulare, durere și rigiditate. Au luat suplimentul prescris de cercetători în fiecare zi. Apoi, la fiecare 3 luni, s-au înregistrat și s-au evaluat simptomele lor comune.

Rezultatele au evidențiat că:

  • 8 din 10 pacienți au raportat o reducere semnificativă a durerilor articulare

  • 7 din 10 pacienți au raportat mai puțină rigiditate dimineața

Tratamentul care a îmbunătățit viața a mii de pacienți este o combinație de proteine și peptide, folosită de secole pentru a stimula imunitatea. Această combinație este 100% naturală, regăsindu-se în laptele matern și fiind proiectat de natură să ne hrănească din primele momente ale vieții, colostrul!

Colostrul matern, lichidul bogat în anticorpi, vitamine și minerale, proteine, carbohidrați, precum și alți nutrienți în proporții și combinații unice, este primul lapte produs de o mamă. Colostrul își face apariția în ultimele zile de sarcină și primele două-cinci zile după naștere. Are efecte benefice extraordinare pentru nou-născuți, iar ingredientele sale îl fac eficient împotriva oboselii, astmului, diabetului, răcelii și combate inclusiv unele alergii.

Colostrul bovin, cunoscut, pe scurt, drept colostru, este foarte asemănător cu colostrul uman. Colostrul, ca supliment, este capabil de a stimula sistemul imunitar în mod natural prin compușii săi antibacterieni și proteinele pe care le conține.

Probabil ai auzit deja că proprietatea principală a colostrului este stimularea sistemului imunitar, că ajută organismul să se vindece și să se recupereze mai ușor în urma unor afecțiuni sau traumatisme și că este atât de sigur, încât este folosit în întreaga lume pentru a trata probleme digestive de natură infecțioasă la sugari, copii și la persoanele cu sisteme imune compromise.

Pe lângă toate cele de mai sus, colostrul este eficient în ameliorarea durerilor articulare. Pentru a se asigura că rezultatele cercetărilor sunt reale, oameniii oamenii de știință au decis să supună colostrul la cele mai riguroase teste imaginabile.

Cum au făcut aceste teste atât de riguroase? În primul rând, au fost controlate cu un grup de placebo. Acest lucru înseamnă că un grup de oameni a luat colostru, iar celălalt grup a luat o pastilă cu același aspect și gust, însă care nu era colostru.

În al doilea rând, niciunul dintre participanți nu știa dacă ia colostru sau dacă face parte din grupul placebo. În al treilea rând, s-au impus reguli stricte despre cine ar putea participa la studii. Medicii au respins pe oricine care lua alte remedii sau tratamente pentru durerea articulară. De ce? Pentru că au vrut să se asigure că rezultatele nu au fost afectate în vreun fel de alte suplimente sau tratamente.

Nu în ultimul rând, nu au permis nimănui să ia nici un analgezic în timpul participării la studii. Cercetătorii voiau să se asigure că orice ameliorarea a durerii articulare a fost cauzată de suplimentarea cu colostru și nu datorită unui medicament care se poate elibera fără prescripție medicală.

Astfel că, la sfârșitul studiului de bază, după 6 săptămâni, grupul placebo nu a suferit modificări în ceea ce privește durerile articulare, în timp ce grupul care a luat colostru a beneficiat de o îmbunătățire semnificativă a durerilor articulare.

În ultima perioadă, colostrul a fost obiectul a zeci de studii efectuate de medici și cercetători, iar rezultatele au scos la iveală faptul că reprezintă o resursă terapeutică extrem de importantă, care până acum a fost neglijată.

Colostrul, acționează mai rapid și mai eficient ca Glucozamina

Într-un alt studiu controlat cu testare placebo, cercetătorii au comparat colostrul cu glucozamina, unul dintre cel mai des folosit ingredient pentru medicamentele și tratamentele care au ca scop eliminarea durerilor articulare. Astfel, au dat colostru unui grup de test și glucozamină altui grup, iar celui de-al treilea grup au oferit capsule umplute cu pulbere de orez. Pentru acest studiu, oamenii de știiță au măsurat durerile articulare, rigiditatea articulara, activitățile zilnice și schimbările produse.

Care au fost rezultatele? După cum era de așteptat, grupul placebo nu a prezentat nicio îmbunătățire. În ceea ce privește grupul căruia i s-a administrat glucozamina, după două săptămâni, singurul simptom care a îmbunătățit a fost rigiditatea articulară, dar nu a existat nici o îmbunătățire semnificativă a durerii de articulații.

În cazul grupului de test pentru colostru, în numai 2 săptămâni, bolnavii au beneficiat de o schimbare și o îmbunătățire semnificativă atât în ceea ce privește durerile articulare, rigiditatea articulațiilor și creșterea mobilității. În plus, rezultatele au continuat să se îmbunătățească și după 4 și 6 săptămâni.

De ce este colostrul atât de eficient pentru durerile articulare?

Colostrul are o concentrație ridicată de nutrienți care ajută la reducerea inflamațiilor și repararea articulațiilor deteriorate. Este extrem de util ca element de profilaxie și ca tratament adjuvant, având o acțiune antiinfecțioasă cu spectru larg. Totodată, colostrul oferă posibilitatea îmbunătățirii parametrilor imunologici, prin imunoterapie orală, iar beneficiile terapeutice pe care acesta le oferă îl recomandă atât în prevenție, cât și ca terapie de susținere în fază acută sau post-infecțioasă.

Din punct de vedere al principiilor active, colostrul bovin este o sursă importantă de imunoglobulină, lactoferină, oligosaccaride și polipeptide. Substanțele au un rol important în dezvoltarea sistemului imunitar. Proprietăţile imunotropice ale colostrumului (şi ale substanţelor din componenţa lui) îl recomandă ca un ajutor important în prevenirea unor afecțiuni.

Lactoferina are un rol antibacterian, antifungic, antiviral, antiparazitar și antitumoral. Protejează invelișul intestinelor, ajută la o dezvoltare armonioasă și sănătoasă a oaselor și accelerează recuperarea sistemului imunitar. Fiind o glicoproteină cu capacitate sporită de legare a fierului, lactoferina a fost studiată pentru proprietăţile sale antiinfecţioase deosebite, dar şi pentru rolul pe care îl are în modularea răspunsului imun şi a inflamaţiei. Literatura medicală consemnează şi efectul de reechilibrare a metabolismului fierului în organism, dovedindu-se astfel un preparat anti-anemic valoros.

Recent, s-a descoperit că o peptidă din compoziţie (PRP, Proline-Rich Peptyde) are rolul de a îmbunătăţi activităţile zilnice ale bolnavilor de Alzheimer. Ele dovedesc atât capacitatea de a intensifica răspunsului imun la infecţii, cât şi o importantă acţiune de ponderare a acestuia în alergii şi în bolile autoimune.

Caseina intervine și întârzie creșterea tumorilor, scade frecvența colicilor la bebeluși, iar alpha lactabumina este recunoscută pentru calitățile sale antitumorale, antivirale și anti-stres.

Oamenii de știință au ajuna la concluzia, în urma ultimelor cercetări, că suplimentele care conține o concentrație mai mare de colostru aduc o mulțime de beneficii. Printre acestea, tratează problemele digestive, infecțiile și crește imunitatea. De asemenea, previne problemele gastrointestinale create de antiinflamatoarele nesteroidiene și protejează împotriva leziunilor cauzate folosirea pe termen lung a indometacinului.

De asemenea, studiile au indicat faptul că suplimentele cu colostru pot îmbunătăți performanța fizică. Colostrum dă cele mai bune rezultate în cazul sportivilor amatori sau de performanță atunci când este luat în perioadele de antrenament și de recuperare după efort intens.

Totodată, colostrul previne apariția virușilor sau a bacteriilor din cauza cărora pot apărea probleme respiratorii, infecții ale sinusurilor, răceli sau gripe, enterocolite sau enteroviroze, precum și infecții transmise de insecte.

Un studiu publicat de National Library of Medicine din Institutul Național de Sănătate al SUA a demonstrat că administrat corect, colostrul este de trei ori mai eficient față de administrarea unui vaccin antigripal.

În concluzie, colostrul bovin este un supliment natural minunat datorită beneficiilor pe care le aduce corpului uman. Acesta este capabil să întărească și stimuleaze sistemul imunitar, sprijină sănătatea mușchilor, oaselor și ligamentelor, reduce inflamația din organism, crește performanțele sportive, reface și menține sănătatea tractului gastro-intestinal, stimulează refacerea celulară, crește energia și întărește musculatura, ajută la absorbția colagenului, crește masa osoasă și crește capacitatea de concentrare.

Tocmai de aceea, colostrul bovin este recomandat indiferent de vârsta. Deficitele vor fi compensate, capacitatea de autoapărare este mărită, iar livrarea de substanţe foarte importante organismului are acţiune pozitivă şi asupra proceselor de vindecare.