Cunoscută mai ales datorită parfumului pe care îl emană, smirna a fost foarte mult timp folosită ca antiseptic natural, pentru curățarea și prevenirea înfecțiilor în cazul unor răni. Estența purificatoare a acestei rășini este extrem de apreciată datorită efectului calmant pe care îl are atunci când este inhalată.

De-a lungul timpului, smirna s-a dovedit a fi utilă mai multor scopuri. Știința a descoperit o mulțime de proprietăți unice ale smirnei, care indică faptul că aceasta este extrem de folositoare în sănătate.

Ce este smirna?

Smirna este o rășină care se formează în coaja copacilor membri ai speciei Commiphora. Smirna sub diferite forme este folosită pentru indigestie, ulcer, răceli, tuse, astm, congestie pulmonară, dureri artriculare, cancer, lepră, dureri abdominale și sifilis. Este, de asemenea, utilizată ca stimulant pentru fertilitate în cazul femeilor.

Smirna & proprietățiile sale antiinflamatoare

Există două clase de compuși activi în smirnă, care o fac să fie extrem de eficientă ca și tratament pentru imunitate: sesquiterpenoide și terpenoidele. Acești compușii se întâlnesc în mod natural și într-o varietate de surse alimentare și plante. Studiile au arătat că acești doi compuși sunt capabili să protejeze organismul uman împotriva daunelor celulare și a formării bolilor cronice și că au un efect protector asupra tractului intestinal. Cercetările științifice au demonstrat că smirna are capacitatea de a proteja membrana intestinelor.

Smirna, folosită în cantități corecte, are un protejează și vindecă organismul de colita ulcerative. Studiile efectuate au reușit să descopere că această rășină este folositoare împotriva a trei tipuri de colită.

Pe rafturile din magazine au apărut unele paste de dinți și produse pentru îngrijirea orală care conțin extract de smirnă, pentru că s-a dovedit că această rășină oferă o bună protecție și împotriva dințiilor și a gingiilor împotriva inflamațiilor care pot duce la gingivită.

Atunci când este aplicată pe piele, smirna are proprietatea de a calma și a ameliora umflăturile. De asemenea, ajută organismul în vindecarea infecțiilor cutanate și la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Smirna & efectul său antioxidant

Acest dar natural, smirna, nu ajută doar în cazul inflamațiilor. Beneficiile sale nu se opresc aici, fiind capabilă să susțină organismul și să reducă stresul oxidativ cauzat de o anumită boală.

Smirna are un potențial antioxidant atât de ridicat încât este în măsură să sprijine menținerea capacității funcției hepatice în parametri optimi. Studiile au concluzionat că suplimentarea cu extract de smirnă poate fi utilizată ca o terapie adjuvantă pentru prevenirea și gestionarea diabetului zaharat.

Smirna, dușmanul bacteriilor, paraziților, microbilor & virușilor

Indiferent dacă smirna este folosită intern sau extern, acționează puternic, eliminând agenții patogeni din corpul nostru, fiind utilă în cazul răcelilor, acneei, durerilor în gât, dar și în cazul unor afecțiuni mai grave, precum pneumonia sau candida.

Mai mult decât atât, extractul de smirnă sprijină repararea sănătoasă a țesuturilor celulare din întregul organism. În mod natural, ea protejează împotriva putrefacției, a toxicității și a diverșilor factori care contribuie la infecții, motiv pentru care a fost folosită în trecut în procesul de îmbălsămare.

Smirna contribuie la echilibrul hormonal

Cei doi compuși minunați ai smirnei, sesquiterpenoide și terpenoidele au și rolul de a echilibra funcțiile glandelor din organism, inclusiv funcția hipotalamusului, care este recunoscut ca fiind centrul emoțional al corpului uman. Sistemul endocrin este conectat la sistemul nervos, fapt care duce la reglarea, eliberarea sau, după caz, inhibarea producerii de hormoni în corp.

Pentru menținerea homeostazei sau a echilibrului intern corporal este responsabil hipotalamusul. Funcțiile sale principale includ reglarea aproape a fiecărui sistem din corpul uman, inclusiv ritmul cardiac și tensiunea arterială, temperatura organismului, echilibrul fluidelor și a electroliților, apetitul pentru mâncare și greutatea corporală, secrețiile care regelază activitatea stomacului și a intestinelor, reglarea producției de substanțe necesare funcționării glandei pituitare care eliberază hormoni în organism, precum și ciclurile de somn.

Are smirna proprietăți anti-cancer?

În ultima perioadă medici au efectuat numeroase studii, unele publicate, iar altele în curs de desfășurare, care au ca scop observarea relației dintre smirnă și cancer. Studii preliminare sugerează că această rășină naturală poate inhiba angiogeneza, un proces prin care se dezvoltă vase de sânge noi, folosite pe post de „hrană” pentru tumorile canceroase. Însă, acest lucru nu înseamnă că smirna previne sau poate vindeca singură această maladie a secolului nostru.

Însoțită de obiceuri sănătoase, precum o alimentație corectă, somn, mișcare sau reducerea stresului, studiile au demonstrat că suplimentele care conțin extract de smirnă pot ajuta la susținerea unui sistem imunitar sănătos, capabil să prevină sau să ajute la înlăturarea bolii.

Renarthro, mixul minune de tămâie, smirnă și colostru

Formula Renarthro a fost concepută pentru a ameliora rapid durerea (care afectează oasele, mușchii și articulațiile), pentru a reduce inflamațiile și pentru a păstra sănătatea articulațiilor. Atât tămâia, cât și smirna și colostrul bovin au proprietăți demonstrate de către medici, în eliminarea durerilor de articulații și reducerea proceselor inflamatorii din organism.

Încercați oricare din formula Renarthro și scăpați de durerea de articulații, de articulații umflate sau rigide și redescoperiți plăcerea de mișcare! În plus, veți beneficia de un sistem imunitar mai puternic, un somn mai odihnitor și mai multă energie. Profitați de ofertele noastre!