Mai mult decât atât, unele boli reumatice afectează chiar și anumite organe. În prezent există peste o sută de boli reumatice. Din păcate, necontrolate, aceste boli pot duce până la pierderea funcției părții afectate.

Bolile reumatice includ artrita, care se traduce prin inflamația articulară și care cuprinde mai mult de 100 de tulburări diferite. De asemenea, bolile reumatice care afectează coloana vertebrală sunt considerate spondiloartropatii.

Aceste boli reumatice afectează mai mult de 46 de milioane de americani, dintre care aproximativ trei sute de mii de copii, în timp ce în România, peste 600 de mii de români sunt diagnoticați cu boli reumatice de tip inflamator, conform Ligii Române împotriva Reumatismului. Mai mult decât atât, reumatismul și afecțiunile musculo-scheletale reprezintă cea mai frecventă formă de boală cronică, afectând aproximativ 1,7 miliarde de persoane la nivel global, cu o creştere de 45% în ultimii 20 de ani.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de reumatism?

Osteoartrita este o afecțiune în care cartilajul care protejează și învelește suprafețele articulare se deteriorează o dată cu trecerea timpului. În cele din urmă, oasele, nemafiind separate de cartilaj, se freacă unele de altele, ducând la lezarea țesutului și a osului subiacent. Acest fapt va determina apariția simptomelor dureroase ale bolii, și anume durerile de articulații! Osteoartrita este cea mai frecventă formă de artrită și este cauza principală a durerii și invalidității în rândul persoanelor în vârstă.

Boala afectează adesea articulațiile coloanei vertebrale, articulațiile degetelor de la mâini și/sau de la picioare, articulațiile șoldurilor sau a genunchilor. Osteoartita la nivelul genunchiului se soldează cu invaliditate în 10% dintre cazurile în care boala a apărut la vârsta de peste 55 de ani, iar pentru 25% dintre acestea, vorbim chiar de invaliditate severă.

Artrita reumatoidă este o boală relativ frecventă, care afectează articulațiile. În această afecțiune se inflamează membrana sinovială, care delimitează articulațiile (în articulații există niște formațiuni de țesut moale cu rol în stabilitatea și mobilitatea articulară). În timp, se produce distrugerea articulației, iar în timp, articulația nu mai funcționează normal. Boala afectează, de obicei, femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani.

Fibromialgia este o afecțiune cronică, ce nu este încă pe deplin înțeleasă. Fibromialgia este asociată cu durerea răspândită în tot corpul, atât în mușchi și oase, dar și în articulații, durerile fiind însoțite de oboseală generală, anxietate, depresie. Aceste simptome sunt considerate subiective, ceea ce înseamnă că ele nu pot fi determinate sau măsurate prin teste. Deoarece simptomele sale sunt subiective și nu există o cauză clară, fibromialgia este deseori diagnosticată greșit ca o altă boală. Spre deosebire de alte boli reumatice, durerea din fibromialgie nu este localizată strict la nivelul articulațiilor și nu este însoțită de inflamarea articulațiilor decât dacă apare concomitent cu o boală reumatică inflamatorie.

Lupus Eritematos Sistemic (Lupus, pe scurt) este o boală autoimună în care sistemul imunitar vede în mod eronat celulele, țesuturile și organele sănătoase ca fiind străine și produce anticorpi care atacă și distrug. Cel mai frecvent implicate sunt pielea, sistemul osteo-articular, rinichii, sistemul nervos și plămânii.

Alte tipuri de artrită mai sunt guta, artrita idiopatică juvenilă (cea mai comună formă de artrită la copii), artrita infecțioasă (cauzată de boala Lyme sau Neisseria gonorrhoeae), artrita psoriazică, polimiozita (afectează mușchii sau chiar întregul corp), bursita, spondilită anchilozantă, artrită reactivă sau sindromul Reiter, precum și polimialgia reumatică (afecțiune care cauzează dureri și rigiditate în tendoane, mușchi, ligamente și țesuturile din jurul articulațiilor).

Care sunt cauzele reumatismului?

Studiile au demonstrat că până în prezent bolile reumatice sunt cauzate de o combinație între moștenirea genetică și factorii de mediu. Acest lucru poate însemna, în general, că genele reumatice se află în noi, transmise ereditar, iar factorii de mediu sunt cei care pot declanșa debutul bolii.

Spre exemplu, oamenii de știință au descoperit că pacienții cu variații diferite ale genelor de tip HLA , care ajută la controlul răspunsurilor imune, prezintă un risc crescut de apariție a artritei reumatoide. Însă, în cazul acestora, boala se poate dezvolta și datorită dezechilibrului hormonal, a infecțiilor cauzate de bacterii sau viruși și chiar de obezitate. În același timp, o predispoziție genetică combinată cu stresul asupra articulațiior poate juca un rol important în dezvoltarea osteoartritei.

Alți factori care reprezintă factori de risc pentru dezvoltarea uneia sau a mai multor boli reumatice pot fi vârsta înaintată (reumatismul este mai frecvent la adulți decât la tineri), genul (femeile sunt mai predispuse să dezvolte această afecțiune), obezitatea și fumatul. Guta și spondiloartrita sunt mai frecvente la bărbați, iar lupusl, de exemplu afectează cel mai adesea bărbații afro-americani.

Care sunt simptomele reumatismului?

Unele simptome ale bolilor reumatice sunt destul de comune. Pentru artrită, inflamația produce, de obicei, unul sau mai multe simptome, precum durerile articulare, rigiditatea articulațiilor (mai ales dimineața), umflătura, roșeață și căldură în zonă cu dureri sau dificultăți în utilizarea în mod obișnuit a articulației. De asemenea, afecțiunile reumatice pot veni la pachet cu oboseala, inflamația sau infecții ale ochilor, erupții și răni, durere la nivelul gâtului, coloanei vertebrale sau dureri de spate, dificultăți în respirație atunci când încercați să respirați profund, dureri musculare sunt alte tipuri de simptome

Remedii naturiste eficiente pentru reumatism

Printre dintre cele mai eficiente tratamente naturiste se numără mierea și capsulele Renarthro, care sunt capabile să reducă rapid durerea articulară, inflamațiile și pot îmbunătăți mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor. Orice produs Renarthro are efect în doar câteva zile, în comparație cu alte produse care au nevoie de un timp mai mare pentru a își produce efectul.

Spre deosebire de alte suplimente, Renarthro acționează strategic. Produsul are în componența sa extract de tămâie, smirnă și colostru bovin, iar când toate acestea sunt combinate, eficacitatea ingredientelor individuale se multiplică.

Renarthro este o soluție naturală, brevetată, perfectă pentru protejarea articulațiilor și înlăturarea durerilor reumatice. De asemenea, eficacitatea sa a fost dovedită științific. Tămâia, unul dintre ingredientele active ale formulei Reanrthro conține acid boswelic, care are proprietăți anti-inflmatorii și analgezice puternice. În același timp, a fost confirmat și faptul că extractul de smirnă conține ingrediente active, care inhibă acțiunea enzimelor responsabile pentru degradarea și degenerarea cartilajului.

Încearcă formula Renarthro, remediul natural care poate elimina durerile articulare și ține sub controlo serie de afecțiuni reumatice dificile, precum osteoporoza, gura, gonartroza sau lupusul.